Voor vermissingen in Nederland bel ons noodnummer 
+31-6-53 81 09 83

Zoekacties waar D.S.A.R. aan heeft deelgenomen:


4 december 2016 zoekactie naar vermist persoon in Nederweert:

Mede dankzij de inzet van D.S.A.R. vindt politie een vermiste vrouw uit Nederweert.

Sinds 28 november werd er een 54 jarige vrouw uit Nederweert vermist. Mevrouw was die ochtend rond 11 uur thuis nog gezien en vervolgens op haar fiets vertrokken.
Op de 28ste is er een Burgernet-bericht verstuurd. Helaas werd de vrouw daardoor niet gevonden. Op 29 november heeft D.S.A.R. contact gehad met de wijkagent die zich bezig hield met deze vermissingszaak. In de ochtend van 30 november is er vervolgens telefonisch contact geweest met de echtgenoot van mevrouw. In samenspraak met de wijkagent is er vervolgens een plan gemaakt over welk gebied D.S.A.R. met de honden zou gaan doorzoeken. De politie zelf zou op vrijdag 2 december het gebied met een helikopter doorzoeken.

Op zondag 4 december is het gebied doorzocht door 2 hondenteams met buddies van D.S.A.R.. Er is die dag vooral langs het kanaal Wessem /Nederweert en de Noordervaart gezocht. Op een locatie in dit gebied heeft een hond van D.S.A.R. (Miloua) zeer overtuigend verwezen. In overleg met de politie werd besloten om een hond van de Landelijke Eenheid Politie op te roepen en deze het gebied ook te laten afzoeken en zonodig kon bevestigen wat Miloua daar had waargenomen.

In de week van 5 december heeft de hond van de Landelijke Eenheid Politie nagenoeg op de dezelfde plek verwezen, dit was voor de politie aanleiding om verder onderzoek te gaan doen op deze plaats. In de week van 12 december is er gezocht door o.a. Landelijk Team Onderwater Zoekingen (L.T.O.Z.) en d.m.v. sonarapparatuur. Het L.T.O.Z. onderdeel SOAD, heeft het stoffelijk overschot vervolgens nagenoeg op de plek waar de honden hadden verwezen (aangeduid) op 15 december gevonden. Hierop heeft de politie contact gezocht met D.S.A.R. en werden wij op de hoogte gesteld dat mevrouw was gevonden. Voor ons een bevestiging dat de hond dus een juiste verwijzing had gegeven tijdens de zoektocht.

Wij wensen de echtgenoot, kinderen en verdere naaste familie van mevrouw, veel sterkte met het verlies.

14 november 2016 zoekactie naar vermist persoon Vijlen, Nederland:

Maandag 14 november 2016 werden we in de avonduren gevraagd om mee te zoeken naar een 57 jarige verwarde vrouw, welke was vermist in Vijlen (L) sinds het middaguur van dezelfde dag.
Er zijn 3 hondenteams inclusief 2 buddy's van D.S.A.R. naar Vijlen gegaan om daar op de parkeerplaats van desbetreffende voetbalclub te verzamelen in overleg met de lokale politie.
Op deze parkeerplaats hadden zich ook vrijwilligers gemeld, welke ons zouden gaan ondersteunen omdat zij zeer bekend zijn in het gebied wat doorzocht moest gaan worden.
Bij aankomst kregen wij van de politie te horen dat we toch moesten wachten met het starten van onze zoekactie, omdat er vanuit Duitsland een helikopter zou komen die het gebied vanuit de lucht
zou doorzoeken. De politie gaf hier toch eerst de voorkeur aan. De helikopter heeft desbetreffende gebied afgezocht maar mevrouw niet gevonden. Daardoor werden onze hondenteams weer start klaar gemaakt.
Op het moment van vertrek kreeg onze inzetleider van de politie een telefoontje. Hierin werd aangegeven een toevallige voorbijganger iets had gesignaleerd in een nabij gelegen beek.
Niet veel later kreeg onze inzetleider te horen dat het inderdaad om de vermiste persoon ging. Op de parkeerplaats hadden zich ondertussen ook veel kennissen en familieleden verzameld.
De leden hebben deze mensen veel sterkte gewenst met het verlies van hun dierbare waarna de leden van D.S.A.R. en de vrijwilligers weer huiswaarts keerden.

augustus 2016 meerdere zoekacties naar vermist persoon Roermond, Nederland:

In augustus 2016 heeft D.S.A.R. enkele keren gezocht naar een vermist persoon in Roermond. Het betrof een 67 jarige persoon die was
vertrokken op scootmobiel vanaf zijn woonadres. Gedurende de tweede nacht van de vermissing werd samen met Reddingshondenvereniging Espero Rescuedogs
uit België, een groot bosgebied doorzocht tussen Herkenbosch en Roermond. Rond 3.00 uur is deze zoekactie gestaakt.
De dag erna hebben nogmaals 3 honden en hun geleiders van D.S.A.R. een landelijk/bos gebied doorzocht. Vanwege de hoge temperaturen werd ook deze zoekactie uiteindelijk gestaakt.
Een aantal dagen later is er, na aanwijzingen van een paragnost (deze was ingeschakeld door de familie van de vermiste) nog door een hond van D.S.A.R.
langs de oevers van een riviertje gezocht, dit in samenspraak met de lokale politie. De reddingsbrigade van Roermond heeft die dag ook nog tevergeefs gezocht.
Een tweede zoekhondengroep, die met honden trailen, 11verzocht ons ook te zoeken in een gebied ter hoogte van Posterholt. Ook deze zoekactie leverde geen resultaat op.
Op 2 oktober 2016 kreeg D.S.A.R. het bericht dat het stoffelijk overschot van meneer was gevonden. De vindplaats was een klein stukje buiten het zoekgebied van de tweede nacht
en de daarop volgende morgen. De vindplaats lag echter op een dusdanige plek, dat de honden en geleiders dit nooit op een veilige manier hadden kunnen doorzoeken,
aangezien meneer werd gevonden naast een druk bereden verbindingsweg tussen Roermond en Herkenbosch. Het was alleen mogelijk als de politie deze weg had afgesloten.

Gelukkig heeft de familie deze moeilijke en onzekere periode kunnen afsluiten en wensen wij hun veel sterkte met het verlies van een dierbaar familielid.

mei 2016 zoekactie naar vermiste persoon Eupen, België:

D.S.A.R. heeft in mei 2016 gezocht naar een 62 jarige vermist persoon. Meneer was vanuit zijn woonadres vertrokken met zijn auto
en heeft ergens in Limburg overnacht. Vervolgens is meneer naar de Belgische Ardennen, nabij het plaatsje Eupen, gegaan.
Enige tijd later is hier op een parkeerplaats zijn auto aangetroffen. Er zijn diverse zoekacties naar meneer geweest, door verschillende
reddingshondenverenigingen waaronder ook D.S.A.R. Een aantal honden van D.S.A.R., inclusief hondengeleiders en buddy's, hebben in samenspraak
met de andere verenigingen en officiële instanties een toegewezen gebied doorzocht. In het desbetreffende gebied werd meneer echter niet gevonden.
Een aantal weken later is zijn stoffelijke overschot alsnog gevonden, een paar honderd meter buiten het zoekgebied van D.S.A.R..

Reddingshondengroep D.S.A.R. wenst de familie veel sterkte met het verlies van hun dierbare in deze moeilijke tijd.

14 december 2015 zoekactie naar vermist persoon regio Heerlen, Nederland:

Op 14 december is DSAR benaderd om te zoeken naar een vermist persoon. Deze persoon was weggelopen vanuit een zorginstelling in Limburg.
Al onze inzetbare teams waren naar de desbetreffende zorginstelling vertrokken om van daaruit te gaan zoeken.
Na de briefing stonden alle teams klaar om hun toegewezen zoekgebied te doorzoeken, echter kwam heel snel het telefonisch bericht binnen kwam dat de vermiste persoon zich op zijn thuisadres had gemeld.
Ondanks dat de vermiste persoon niet door ons is gevonden is wel weer ons doel bereikt: Hij is weer veilig terug bij zijn familie.

Team D.S.A.R.


17 mei 2015 zoekactie naar vermiste persoon, regio Heerlen, Nederland:

Op 17 mei kregen we een oproep om mee te helpen zoeken naar een heer die was vermist op een fiets, hij was rond de middag van zijn thuisadres vertrokken en was rond middernacht nog niet terug. Onze inzetleider heeft zich rond 23.30 u op het politiebureau in Heerlen gemeld, hij heeft aldaar een uitgebreide briefing gekregen.
Aangezien er al sprake was van een laat tijdstip om te beginnen met zoeken werd er in overleg met de dienstdoende van de politie afgesproken alleen het gebied te doorzoeken wat ze op dat moment noodzakelijk vonden.
Meneer was met een elektrische fiets vertrokken dus er was sprake zijn van een heel groot zoekgebied. Ons zoekgebied lag binnen de gemeente grenzen van Heerlen en het was een stuk waar de patrouille-auto's van de politie niet konden komen maar waar wel fietsers kunnen komen. In het gebied lopen een paar fietspaden en wandelpaden. Er zijn 4 mensen van D.S.A.R. ter plaatse geweest en er hebben 3 inzetbare honden van D.S.A.R. het gebied doorzocht. Rond 3 uur is het gebied door D.S.A.R. vrijgegeven geen van onze honden had de vermiste persoon gevonden.
Rond 4 uur die nacht net voordat onze inzetleider in zijn bed wilde stappen kreeg hij een telefoontje van de Politie Limburg Zuid, meneer was op zijn fiets aangetroffen op een fietspad langs een rijksweg in de buurt van Roermond.
De vermiste persoon was dus een heel aantal kilometers buiten ons zoekgebied maar is gelukkig wel weer terug bij zijn familie en dat is toch uiteindelijk ons doel.

Team D.S.A.R.

27 oktober 2014 zoekactie naar vermist persoon Sittard, Nederland:

Op 27-10-2014 hebben we gezocht naar een 48-jarige vermiste man uit Sittard. De man was sinds 26 oktober vermist en hij is op 27 oktober vroeg in de middag waarschijnlijk nog gezien in Elsloo.
Op verzoek van politie zijn we om 20.30u ter plaatse gegaan naar de plek waar de persoon dus waarschijnlijk voor het laatst was gezien. DSAR heeft 4 honden en in totaal 6 vrijwilligers gestuurd om samen met familie en kennissen te zoeken naar de vermiste persoon. We hebben tot 24 uur gezocht en hebben toen onder andere in overleg met de familie de zoekactie gestopt. Helaas werd de persoon in het zoekgebied niet aangetroffen. Op 29-10 bereikte ons toch goed nieuws de vermiste persoon was weer veilig thuis. Hij was enkele tientallen kilometers buiten ons zoekgebied gevonden.

19 april 2014 zoekactie naar vermiste persoon in Arendonk, België:

Vandaag hebben onze leden met hun honden meegedaan aan een gezamenlijke zoekactie van de samenwerkende hondenverenigingen E.S.A.R. in Arendonk, België.
Onder leiding van de Politie Arendonk en op verzoek van de familie en vrienden van de vermiste persoon was deze zoekactie in het leven geroepen. Het betrof een persoon die reeds 3 weken vermist was. De zoekactie werd tevens ondersteund door Brandweer Arendonk, Rode Kruis en cel vermisten personen. Daarnaast was er ook ondersteuning van familie en vrienden van de persoon waar naar gezocht werd. D.S.A.R. leverde aan deze zoekactie 2 honden getraind op lijkengeur naast de geleiders en buddy's.
Achteraf kunnen we concluderen dat de samenwerking tussen de teamleden en de overige leden van de deelnemende groepen, goed verliep. Rond het middaguur is het lichaam van de vermiste persoon aangetroffen. Namens de leden van D.S.A.R. willen we de familie sterkte wensen met het verlies. Tevens willen we E.S.A.R. en de Politie Arendonk bedanken voor de organisatie.

5 januari 2013 zoekactie naar vermiste persoon in en rond Duffel, Regio Antwerpen, België:

In het begin van het nieuwe jaar kreeg D.S.A.R. het verzoek mee te doen aan een inzet in de omgeving van het plaatsje Duffel (regio Antwerpen). Een jonge vrouw was reeds meer dan een week vermist en er waren vermoedens dat zij gevonden zou kunnen worden op enkele stukken terrein en/of watergebieden in en rond Duffel.
Om 09.30 uur meldden zich diverse reddingshondenteams (E.S.A.R. Dogs Belgium, Search and Rescue Dogs Thor, Belgium Rescue Dogs, Reddingshondenteam Argos en ons team van D.S.A.R.). Na de briefing is onze vereniging begonnen met het aan ons aangewezen stuk grond af te zoeken.
We hebben met 4 honden en de leden van onze vereniging de gehele toegewezen locatie zorgvuldig afgezocht. Nadat wij dit zoekgebied helaas zonder resultaat afzocht hadden, gingen na een korte pauze alle teams nog naar een stuk bos buiten Duffel. In dit gebied heeft ons team ook nog een deel afgezocht. Helaas is noch door ons noch door een ander team op een van de andere locaties enig teken of spoor van deze persoon aangetroffen. We kijken terug op een goed georganiseerde zoekactie.

12 februari 2012 zoekactie naar vermiste persoon langs de Maas, Nederland:

Op vrijdagochtend 10 januari 2012 kregen wij het verzoek via de E.S.A.R. een internationale organisatie waarbij we ons onlangs hebben aangesloten, om te assisteren bij een zoekactie naar een vermist persoon in de omgeving van Stein (Limburg).
Deze persoon was helaas al 5 weken vermist maar vanwege de verandering in de waterstand van de Maas had de familie besloten nogmaals een zoekactie op te zetten en had daarvoor ondersteuning gevraagd van reddingshonden. Om 10 uur meldden zich diverse reddingshondengroepen en vrijwilligers op de afgesproken locatie. Na de briefing is onze vereniging begonnen met het aan ons aangewezen stuk grond af te zoeken.
We hebben met 3 honden en de leden van onze vereniging de gehele toegewezen locatie zorgvuldig afgezocht. Helaas is noch door ons noch op enige andere locatie enig teken of spoor van deze persoon aangetroffen. Hoewel iedereen natuurlijk altijd streeft naar een resultaat anders dan deze, kijken we toch terug op een goed georganiseerde zoekactie.
Update:
Op 24 februari j.l. is bekend geworden dat het stoffelijk overschot van de vermiste persoon alsnog is gevonden in de Maas aan Belgische zijde, buiten het destijds aangegeven zoekgebied. De leden van D.S.A.R. willen de familie en alle betrokkenen hierbij ons medeleven betuigen en sterkte wensen met hun verlies.